Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen
Ventilatie

Easytec zelfbouw, wij houden het luchtig

Welke verschillende ventilatie systemen bestaan er om mijn huis te ventileren ?

Vroeger waren woningen veel slechter geïsoleerd waardoor er voldoende lucht in de woning kwam langs allerlei kieren en spleten. Een ventilatiesysteem was toen niet nodig. De laatste jaren wordt er echter meer aandacht aan het isoleren van onze huizen besteed. Dit is natuurlijk zeer goed nieuws voor het milieu en onze energie factuur. Langs de andere kant heeft het alsmaar beter isoleren van onze woning ook een negatief effect.

Als we niet voldoende ventileren heeft dit een nefast effect op ons binnenklimaat. De vervuilde en/of vochtige lucht van de badkamer, berging, keuken en toiletten die wij produceren kan de woning onmogelijk verlaten en zodoende creëren we een ongezonde woning. Daarom is het verstandig om een goed ventilatiesysteem te voorzien om de toevoer van verse en gezonde lucht binnenshuis te garanderen zonder in te boeten aan energieverlies.

Natuurlijk bestaan hiervoor verschillende systemen , wij zorgen er dan ook persoonlijk voor om alle punten te overlopen en een ventilatiesysteem te voorzien dat het meest geschikt is voor uw woning. Easytec biedt u twee verschillende systemen aan:

  • Het C+ systeem waarbij de vuile lucht mechanisch wordt afgevoerd met behulp van een centrale ventilator, de verse lucht wordt dan op zijn beurt aangevoerd via roosters bovenin de ramen.
  • Het D-systeem met balansventilatie en warmterecuperatie. Bij dit D-systeem wordt de vervuilde lucht afgezogen, de verse lucht zal eveneens via een buizennet dezelfde hoeveelheid schone en voorverwarmde lucht terug in de woning brengen. Bij dergelijke systemen worden er geen roosters in uw ramen voorzien.

Een ventilatiesysteem installeren met ons plug and play principe is helemaal niet zo moeilijk. Zelfs mensen die absoluut niets afweten van ventilatie kunnen met de nodige ondersteuning en begeleiding van Easytec een zeer grote kost besparen. Wij komen nadien uw systeem opstarten en afregelen en u krijgt een volledig ventilatierapport dat u nodig heeft voor uw EPB-dossier.

Stel je vraag