Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website, aanvaardt u de cookies. Meer info
OK, begrepen
Warmtepompen

Easytec zelfbouw, een klare kijk op hernieuwbare energie

Welke verschillende soorten van hernieuwbare energie zijn van toepassing in mijn woning ? Zoekt u een verwarmingsbron die betaalbaar en onuitputtelijk is ? Wij tonen alle verschillende mogelijkheden en berekenen jouw ideale systeem.

Warmtepompen zijn systemen die gebruik maken van gratis energie die onuitputtelijk zijn opgeslagen in de natuur. Warmte komt hoofzakelijk uit de lucht, zon en aarde. Deze energie kan u gebruiken om een woning te verwarmen en koelen als ook voor het produceren van uw sanitair warm water. Met een warmtepomp kiest u voor een verwarmingssysteem op lange termijn en zorgt u ervoor dat uw gezin een optimaal wooncomfort heeft in de winter alsook in de zomer.

Het kiezen van de juiste warmtepomp is complex en net daarom bieden wij jullie daar de nodige ondersteuning bij. Er is altijd een warmtepomp die perfect bij jouw woning past! Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende warmtepompsystemen:

Geothermische warmtepompen

Deze worden ook wel bodem/water warmtepompen genoemd, ze onttrekken hun warmte uit de grond. Bij dit type van warmtepompen worden meestal verticale boringen toegepast. Het grote voordeel van de geothermische warmtepomp is dat ze een constant rendement heeft en niet afhankelijk is van het buitenklimaat. Het rendement van een geothermische warmtepomp ligt uiteraard enorm veel hoger dan dit van een luchtwarmtepomp waardoor het jaarlijks verbruik van dit systeem veel lager zal liggen dan bij lucht systemen. U heeft ook de mogelijkheid om al dan niet passief (gratis) uw woning te koelen via vloerkoeling of ventilo-convectoren. Ook voor de geothermische boringen kan u bij ons terecht. Zo gaan we van start met een warmteverliesberekening door ons eigen studiebureel en selecteren we de juiste type warmtepomp. Aan de hand van deze gegevens kan er een offerte voor de boringen worden aangeboden.

Lucht/water warmtepompen

Deze warmtepompen onttrekken hun warmte uit de lucht. Zoals de naam al doet vermoeden brengen ze deze vervolgens naar je huis via een watercircuit. Deze warmte gebruiken we om het vloerverwarmingssysteem te voeden, al dan niet in combinatie met ventilo-convectoren. Door het gebruiken van afgifte systemen die op een zeer lage voedingstemperaturen uw huis verwarmen zorgen we voor een veel hoger rendement. Ook voor de aanmaak van sanitair warm water en actieve koeling zijn deze warmtepompen ideaal.

Hybride systeem

Dit is een combinatie van lucht/water warmtepomp met een bestaande of nieuwe gasketel. De warmtepomp is altijd het primaire verwarmingssysteem. De gasketel zal enkel bijspringen wanneer hij onvoldoende energie uit de buitenlucht kan onttrekken en wanneer het verbruik van de warmtepomp hoger is dan dat van de verwarmingsketel. Dit bivalent systeem heeft twee afzonderlijke modules. Bij een hybride systeem vormen beide toestellen (warmtepomp en gasketel) één geheel. Het systeem is dan ook zeer intelligent en houdt rekening met verschillende factoren waaronder het rendement van de warmtepomp en verwarmingsketel, de buitentemperatuur en vooral met de prijs van aardgas en elektriciteit. Ook hierbij heeft u het voordeel dat uw woning actief zal kunnen gekoeld worden als uw binnen installatie hierop reeds voorzien is.

Stel je vraag